Videos

Video's soorten noodsignalen

Benieuwd naar de verschillende soorten noodsignalen die u online kunt bestellen? We maken onderscheid in handstakelsignalen die we ook wel kennen als fakkels, handrooksignalen, landrooksignalen die we kennen als rookpotten en Solas fakkels die u ook in het water kunt gebruiken. De overige producten zijn geschikt voor op het land en in de lucht, voor maritieme toepassingen kunt u wat dat betreft gebruik maken van de Solas noodsignalen.

Handstakelsignalen en handrooksignalen

Binnen de noodsignalen onderscheiden we allereerst verschillende handstakelsignalen. Het gaat om buizen met een pyrotechnische sas. Het metaalpoeder hierin zorgt voor een felle ontbranding, die ongeveer 60 seconden aan zal houden. Er ontstaat een sterk lichtsignaal, waarmee u er in geval van nood voor kunt zorgen dat u in de wijze omtrek zichtbaar bent. Dankzij 13.000 candela is het signaal tot op duizenden meters te zien en heeft u met de handfakkels de mogelijkheid om hulp in te roepen.

Daarnaast kunt u gebruik maken van handrooksignalen, waarmee u een duidelijk signaal af kunt geven. De rook verspreidt zich over zo’n 800 vierkante meter, opnieuw op basis van een branduur van ongeveer 60 seconden. De rooksignalen voor in de hand zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zodat het noodsignaal af kunt geven dat optimaal aansluit bij de situatie waarin u zich bevindt.

Landrooksignalen en Solas fakkels

Verder heeft u binnen de verschillende soorten noodsignalen de keuze uit bijvoorbeeld landrooksignalen, die we ook wel kennen als rookpotten. U heeft de keuze uit een brandduur van 60, 120 of 180 seconden, terwijl de landrooksignalen toch compact in elkaar zitten.

Tenslotte kunt u binnen de soorten noodsignalen online Solas fakkels bestellen. Dit is de maritieme variant, die u ook op het water goed kunt gebruiken.