Rookpotten

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst 


 Rookpotten

Rookpotten kennen we ook wel als landrooksignalen, naast de handrooksignalen die er beschikbaar zijn. Zoekt u naar een rookpot met een lange brandduur, waarmee u meer rook uit kunt stoten dan met de handsignalen die er beschikbaar zijn? U heeft de keuze uit rookpotten met een brandduur van 60, 120 of zelfs 180 seconden. U zorgt 3 minuten lang voor de uitstoot van een grote hoeveelheid rook, die in de wijde omtrek goed te zien zal zijn. Aan de andere kant hebben de rookpotten een kleine afmeting, waardoor u daar toch op een heel mobiele wijze gebruik van kunt maken.

Rookpotten of landrooksignalen

U kunt de rookpotten of landrooksignalen bijvoorbeeld goed meenemen tijdens een wandeling, om een noodsignaal af te geven op het moment dat de situatie daar om vraagt. Gaat u beginnen aan een beklimming? U zorgt er met de rookpotten voor dat u eenvoudig kenbaar kunt maken waar u zich bevindt. Afhankelijk van de situatie waarin u verkeert kunt u rekenen op een rookproductie tot wel 1500 vierkante meter. Uiteraard kunt u het type rookpot afstemmen op de situatie die u tegemoet gaat, zodat u voor voldoende rookproductie kunt zorgen, gedurende maximaal 3 minuten.

Dikke rookwolk uit de rookpot

Er komt een dikke rookwolk uit de rookpot, die ervoor zorgt dat u in de wijde omgeving goed zichtbaar zal zijn. Bovendien heeft u de keuze uit een aantal verschillende kleuren. We zorgen er daarmee graag voor dat u het signaal af kunt geven dat u wenst, op basis van de situatie waar u mee te maken heeft. Dankzij de rookpot of rookpotten bent u in geval van nood goed zichtbaar en zorgt u ervoor dat anderen hulp in kunnen schakelen.