Garante & voorwaarden noodsignalen

Benieuwd naar onze garanties en voorwaarden, met betrekking tot de noodsignalen die u kunt bestellen? We krijgen regelmatig vragen over onze producten, het gebruik daarvan, wat er is toegestaan en de garanties of voorwaarden die we hanteren. Een noodsignaal is bedoeld voor in een noodsituatie, wat betekent dat er sprake is van bijzondere regelgeving. U kunt hier onder andere meer over lezen in onze algemene voorwaarden en ook hieronder bieden we u daar graag meer informatie over.

Garantie op noodsignalen

U kunt bij Noodsignalen.com hoogwaardige noodsignalen van erkende fabrikanten bestellen. Alle signalen zijn voorzien van de daarvoor bestemde keurmerken. De bijzondere regelgeving omtrent noodsignalen vraagt tevens om een bijzondere garantie-regeling.

Noodsignalen vallen in Nederland onder de vuurwerkwet, wat onder andere betekent dat u kunt rekenen op hoge veiligheidsmarges. Uit tests door fabrikanten blijkt dat de producten in 1% van de gevallen niet werken. We adviseren u daarom altijd meerdere noodsignalen mee te nemen. U kunt de noodsignalen gedurende het hele jaar bestellen, we adviseren u met klem de gebruikershandleidingen door te nemen. Zorg daarnaast voor een degelijke opslag van de noodsignalen, volg de handleiding letterlijk op, doe ervaring op met het gebruik van de producten en ga na op welke manier u de wrijvings-primers kunt activeren.

Wilt u aanspraak maken op de garantie? In de volgende gevallen zullen we uw aanvraag standaard afwijzen:

  • De opslag van de noodsignalen heeft niet plaatsgevonden in een droge en gecompartimenteerde ruimte
  • U heeft de handleiding niet doorgelezen of u daar onvoldoende in verdiept
  • De noodsignalen zijn beschadigd of incompleet geraakt
  • De noodsignalen zijn oneigenlijk gebruikt, waarmee u de vuurwerkwet heeft overtreden en elke vorm van garantie en aansprakelijkheid vervalt

Wilt u buiten deze situaties om aanspraak maken op de garantie? U kunt hiervoor het aanvraagformulier gebruiken, net als op het moment dat u noodsignalen wilt retourneren. Geef in dit geval aan dat het gaat om een garantie-aanvraag. Wij ontvangen graag zoveel mogelijk informatie, bijvoorbeeld over de plaats van handeling en eventuele achtergrondinformatie. Op basis daarvan kunnen we u zo spoedig mogelijk van dienst zijn met uw garantie-claim voor de noodsignalen.

Retourneren van noodsignalen

Wilt u noodsignalen retourneren? Wij hanteren een coulant retourneringsbeleid, u kunt bestelde producten retourneren indien die ongebruikt en onbeschadigd zijn. U kunt gebruik maken van het aanvraagformulier hieronder en aangeven dat het gaat om een retour. Wij ontvangen graag een omschrijving van de reden waarom u de producten terug stuurt, zodat we u goed van dienst kunnen zijn.

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is de noodsignalen te retourneren op het moment dat u een groot aantal producten terug wilt sturen. We mogen wettelijk geen grote hoeveelheden noodsignalen op voorraad hebben, waardoor we een grote retouropdracht helaas niet in ontvangst kunnen nemen. Daarnaast kunt u de noodsignalen niet retourneren wanneer een gedeelte van de oorspronkelijke bestelling is gebruikt.

De verzendkosten variëren per bestelling, effectief is er sprake van €6,95 verzendkosten voor álle bestellingen. We brengen dat bedrag in mindering op het terug te storten bedrag, mits we uw retour accepteren.